Is een mobiele seniorentelefoon iets voor mij?
Ook wanneer u een dagje ouder wordt, wilt u met de tijd meegaan. Mobiele telefoons zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en eerlijk is eerlijk, het is erg handig om altijd en overal bereikbaar te zijn of in de gelegenheid te zijn anderen te contacten. Maarja, al die knopjes en opties…u komt er geen wijs uit en ziet door de bomen het bos niet meer.

Herkent u zich in het geschetste beeld? Dan kan een mobiele seniorentelefoon een mooie optie voor u zijn. Dit is een telefoon die met z’n speciale functies en eigenschappen gericht is ontwikkeld voor het gebruik door ouderen.

Alarmknop op seniorentelefoon

Misschien wel de allerbelangrijkste toevoeging aan een seniorentelefoon is de alarmknop. Bij de meeste toestellen zit die aan de achterkant. Onder deze knop kunnen nummers voorgeprogrammeerd worden van bijvoorbeeld familieleden of buren. Wanneer erop gedrukt wordt, worden zij direct gebeld en ge-smst. Vanwege dat smsje wordt het afgeraden om vaste telefoonnummers onder de noodknop te programmeren.



Extra hard geluid

Wie ouder wordt, gaat er meestal qua gehoor niet op vooruit. Het is dus niet voor niets dat de beltonen van de meeste seniorentelefoons extra luid zijn. Zo mist u minder makkelijk een oproep of notificatie. Ook de luidspreker produceert gemiddeld meer geluid dan bij een ‘gewone’ telefoon. Zo hoeft u de telefoon niet bij uw oor te houden en kunt u toch het gesprek goed verstaan.

Seniorentelefoon gemakkelijk opladen

Net als ieder draagbaar apparaat moet ook een seniorentelefoon regelmatig worden opgeladen. Omdat het gepriegel met stekkertjes in kleine gaatjes op oudere leeftijd een niet te nemen hindernis kan worden, zijn er diverse toestellen verkrijgbaar die eenvoudig op een laadstation te zetten zijn.

Grote toetsen

‘Maar grootmoeder, wat heeft u een grote toetsen’ ‘Ja, dat is omdat ik dan extra goed kan zien wat ik doe.’
Het is geen sprookje dat het zicht verslechtert met het klimmen der jaren, fijn aan een seniorentelefoon is dat deze in vrijwel alle gevallen grote toetsen heeft. Daarnaast zijn deze extra helder verlicht zodat ze ook in het donker goed te zien zijn.

Eenvoudige functies

Hoe meer er op een apparaat zit, hoe meer wegen er zijn om te verdwalen. Omdat ouderen niet opgegroeid zijn met een (mobiele) telefoon, is het helemaal niet verwonderlijk dat het lastig is om het gebruik ervan onder de knie te krijgen. Op de meeste seniorentelefoons zit om deze reden slechts een aantal eenvoudige functies.

Seniorensmartphone

Tot dusver hebben we het enkel nog gehad over de ‘ouderwetse’ mobiele telefoon, maar er zijn ook smartphones voor senioren op de markt. Deze maken meestal gebruik van vereenvoudigde software en ze hebben extra grote iconen. Het voordeel van een smartphone is dat er apps te downloaden zijn naar behoefte. Ook de SOS knop is wat breder uitgerust, want behalve een berichtje, stuurt die ook de coördinaten naar de voorgeprogrammeerde mensen.

Mobiele telefoon in het jasje van een vaste

Aanwezigheid van een vaste telefoonverbinding is allang geen vanzelfsprekendheid meer, toch is het gebruik van een vaste telefoon dat voor veel ouderen wel. Om deze reden is er een telefoon te koop die eruit ziet als een vaste lijn, maar eigenlijk een mobiel apparaat is. Handig voor mensen die er niet aan kunnen wennen om te leven zonder ‘hun’ telefoon.

Benieuwd naar wat er allemaal te krijgen is op het gebied van mobiele seniorentelefoons? Neem dan eens een kijkje in de winkel van Hulpmiddelen voor Ouderen in Deurne of de webshop.
Ook voor vaste seniorentelefoons kunt u bij ons terecht!