• Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Maandelijkse Archieven: Juni 2022

  1. Voorkom uitglijden in de badkamer met een antislip mat
    01
    Jan

    Voorkom uitglijden in de badkamer met een antislip mat

    Valpartijen in de badkamer zijn een groot probleem onder ouderen. Jaarlijks belanden ruim 4.000 mensen in het ziekenhuis door een val in deze ruimte, en dat terwijl zo’n schuiver in veel gevallen voorkomen had kunnen worden.

    Vallen heeft voor mensen van boven de 65 jaar vaak flinke consequenties, zoals een langdurig ziekenhuisverblijf, revalidatie of zelfs overlijden. Uit onderzoek van het CBS is naar voren gekomen dat dagelijks 10 Nederlanders overlijden aan de gevolgen van een val. Hersenletsel en een heupfractuur zijn de meest voorkomende doodsoorzaken. Driekwart van de dodelijke slachtoffers is 80 jaar of ouder.


    Gladde tegelvloer

    In vrijwel iedere badkamer ligt een tegelvloer. Voordeel daarvan is dat deze goed schoon te houden is, nadeel is dat ie door water of zeep erg glad kan worden. Dat is vragen om problemen, want wanneer u ouder wordt, neemt het vermogen uzelf op te vangen af. Tel daarbij op dat het risico om iets te breken bij een val t

    Lees meer
  2. Is een mobiele seniorentelefoon iets voor mij?
    01
    Jan

    Is een mobiele seniorentelefoon iets voor mij?

    Ook wanneer u een dagje ouder wordt, wilt u met de tijd meegaan. Mobiele telefoons zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en eerlijk is eerlijk, het is erg handig om altijd en overal bereikbaar te zijn of in de gelegenheid te zijn anderen te contacten. Maarja, al die knopjes en opties…u komt er geen wijs uit en ziet door de bomen het bos niet meer.

    Herkent u zich in het geschetste beeld? Dan kan een mobiele seniorentelefoon een mooie optie voor u zijn. Dit is een telefoon die met z’n speciale functies en eigenschappen gericht is ontwikkeld voor het gebruik door ouderen.

    Alarmknop op seniorentelefoon

    Misschien wel de allerbelangrijkste toevoeging aan een seniorentelefoon is de alarmknop. Bij de meeste toestellen zit die aan de achterkant. Onder deze knop kunnen nummers voorgeprogrammeerd worden van
    Lees meer