• Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Uitleen van hulpmiddelen

Gratis hulpmiddelen lenen bij Hulpmiddelen voor ouderen

 

Thuiszorgwinkel.

Hulpmiddelen-voor-ouderen heeft in Deurne een fysieke winkel. Bij onze thuiszorgwinkel kan een ieder terecht voor gratis uitleen, advies, verkoop en verhuur van verpleegartikelen, hulpmiddelen en vele aanverwante artikelen. Via de zorgverzekeraars wordt een groot aantal hulpmiddelen vergoed. In de meeste gevallen kunnen hulpmiddelen gelijk worden mee genomen. 

Samenwerking.

Om onze thuiszorgwinkel te kunnen faciliteren en makkelijk bereikbaar te houden voor onze cliënten, werkt Hulpmiddelen-voor-ouderen intensief samen met een grote landelijke partij en waarborgen snelle adequate levering en ophaalservice aan huis. Door deze unieke samenwerking is het mogelijk een groot assortiment aan te bieden aan uitleenhulpmiddelen. 

Vergoeding vanuit basisverzekering.

De meeste zorgverzekeringen vergoeden uitleenhulpmiddelen uit de thuiszorgwinkel. U kunt op de website van uw zorgverzekering vinden welke hulpmiddelen vergoed worden. Als u nog vragen heeft dan kunt u deze altijd stellen aan een van onze medewerkers in de thuiszorgwinkel.

Hoe lang mag ik het hulpmiddel gebruiken?

In de meeste gevallen kunt u het hulpmiddel net zo lang gebruiken als medisch noodzakelijk is. Sommige hulpmiddelen mag u maximaal een half jaar gebruiken, Wij zullen u altijd informeren of het lenen van bepaalde hulpmiddelen aan bepaalde regels gebonden is. U kunt het product uiteraard ook zelf huren of kopen.

Financiele afhandeling.

De financiële afhandeling van leenproducten verloopt via uw verzekering.

Landelijke dekking.

Bent u zelf niet in staat om naar onze winkel te komen? Dan is er altijd de mogelijkheid om uw hulpmiddelen te laten bezorgen. Woont u niet in de buurt? We kunnen telefonisch ook uw hulpmiddelen bestellen en laten bezorgen op de op uw aangegeven adres. Door deze landelijke dekking kunnen we iedereen in Nederland deze service aanbieden.            

Gratis levering en retour.

Wij bezorgen alle hulpmiddelen gratis door heel Nederland. Wij plaatsen en installeren de producten voor u en geven u heldere uitleg over het gebruik ervan. Ook geven we duidelijke informatie over het retourneren of het laten ophalen van de producten.

Veelgestelde vragen.

Voor welke hulpmiddelen kan ik terecht bij de thuiszorgwinkel van Hulpmiddelen-voor-ouderen?
Hulpmiddelen-voor-ouderen kan alle hulp- en verpleegmiddelen voor lange of korte duur leveren. In de thuiszorgwinkels vindt u een ruim assortiment, maar het is ook mogelijk om hulpmiddelen te bestellen. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld aan een hoog-laag bed voor de lange of korte termijn. Ook vervoersrolstoelen of voor bedverhogers kunt u terecht in de thuiszorgwinkel van Hulpmiddelen-voor-ouderen. Wilt u meer weten over het assortiment? Dan kunt u bellen naar 0493- 314 860 of e-mailen naar info@hulpmiddelen-voor-ouderen.nl

Hoe werkt het als ik iets wil huren/lenen?
U kunt ervoor kiezen een leenproduct telefonisch te bestellen of op te halen in onze thuiszorgwinkel. De leenartikelen zijn over het algemeen op voorraad en binnen een werkdag in huis. Op het moment dat u het leenproduct retour brengt in onze winkel dan wordt de huur automatisch beëindigd. 

Is het mogelijk om gratis hulpmiddelen te lenen?
Bij sommige hulpmiddelen voor kortdurend gebruik is het mogelijk om gratis te lenen. De maximale gebruiksduur is 26 weken. Heeft een u een product langer nodig? Dan is het mogelijk om tegen betaling de gebruiksperiode te verlengen. U mag het product altijd gratis komen ophalen in een van onze thuiszorgwinkels. Als u het product liever telefonisch besteld, neemt u dan contact op met 0493-314 860.

Ik heb met spoed hulpmiddelen nodig, hoe regel ik dit?
Indien u hulpmiddelen met spoed nodig heeft buiten de openingstijden van onze thuiszorgwinkel, neemt u dan contact op per e-mail info@hulpmiddelen-voor-ouderen.nl (We reageren hier normaal gezien vrij snel op) of spreekt u de voicemail in op telefoonnummer: 0493-314 860. De voicemail wordt altijd geluisterd. Vergeet niet uw gegevens achter te laten.

Contact.
Heeft u nog vragen of wilt u advies? Dan is het altijd mogelijk om langs te komen in onze thuiszorgwinkel. U kunt er ook voor kiezen een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen.