• Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Blog

 1. Elleboogkrukken
  01
  Jan

  Elleboogkrukken

  Elleboogkrukken zijn een erg bekend loophulpmiddel. Naar gelang de mate van steun die nodig is, zijn ze te gebruiken per stuk of als paar. Dit type kruk komt aan z’n naam doordat de manchet net onder de elleboog zit. Zoals bij ieder modern hulpmiddel zijn ook loopkrukken op hoogte in te stellen, dat is belangrijk om het risico op lichamelijke klachten door het lopen met krukken zo veel mogelijk te beperken.

  Wanneer u met elleboogkrukken loopt, dan komt er veel druk op de polsen. Vooral wanneer er zwaar op de krukken geleund moet worden, kan dat erg belastend zijn. De polsen worden gedwongen in een vrijwel haakse hoek en die eindstandige houding resulteert in puntbelasting. Om de druk op de handen zo veel mogelijk te verdelen, zijn steeds meer elleboogkrukken voorzien van een anatomisch handvat.

  Lees meer
 2. Een dementievriendelijke radio: muziek in de oren van ouderen
  01
  Jan

  Een dementievriendelijke radio: muziek in de oren van ouderen

  Muziek en dementie zijn een bijzondere en ook bijzonder goede combinatie, muziek zit diep in de hersenen en is daardoor één van de laatste functies die bewaard blijft. Om deze reden kan het luisteren ernaar herinneringen, verhalen en emoties losmaken, het heeft dus een positieve uitwerking op het brein. Omdat de hersenfuncties langzaam achteruitgaan, kan het steeds moeilijker worden voor een persoon met dementie om een radio te bedienen en dat is zonde! Gelukkig zijn er dementievriendelijke radio’s op de markt, die kunnen uitkomst bieden.

  Maatwerk met een dementievriendelijke radio

  Een dementievriendelijke radio is zo ontworpen dat ie simpel te bedienen is, het is een moderne radio in een eenvoudig jasje. Hij is bedoeld voor mensen met dementie maar biedt natuurlijk ook uitkomst voor ouderen die moeite hebben de technologische ontwikkelingen bij te houden. De dementievriendelijke radio is perfect om mensen voor wie dat een probleem geworden is weer naar eigen behoefte te
  Lees meer
 3. Scootmobiel; kiest u voor 3 of 4 wielen?
  07
  Apr

  Scootmobiel; kiest u voor 3 of 4 wielen?

  Het is zover, u gaat (al dan niet uit nood geboren) uw auto wegdoen of u wilt simpelweg uw actieradius vergroten ten opzichte van de benenwagen. Een scootmobiel kan dan uitkomst bieden. Ze zijn er in vele soorten en maten, grofweg kan onderscheid gemaakt worden tussen een 3- of 4-wiel scootmobiel. Maar welke is nou eigenlijk beter? Een concreet antwoord op die vraag is niet te geven, ze zijn verschillend en hebben beide hun eigen plussen en minnen.

  Wat een geschikte scootmobiel voor u is, is afhankelijk van wat u ermee wilt doen en ervan verwacht. Of deze nu drie wielen heeft of vier, van A naar B brengt ie u wel. Naast dit gegeven zijn er talloze zaken om mee te nemen in de overwegingen. Scootmobielen met drie wielen zijn voor een andere groep gebruikers geschikt dan die met vier wielen. Hieronder leest u hoe dat zit.

  Wat een 3-wiel scootmobiel biedt

  Een scootmobiel

  Lees meer
 4. Eerste hulp bij het aantrekken van steunkousen
  01
  Jan

  Eerste hulp bij het aantrekken van steunkousen

  Eerste hulp bij het aantrekken van steunkousen

  Het aantrekken van steunkousen (of therapeutisch elastische kousen zoals ze officieel heten) kan een lastige, zware, soms zelfs uitputtende klus zijn. Het doel van de kousen is dat ze compressie geven, en dat kan alleen wanneer deze strak zitten. Steunkousen zijn er in verschillende drukklassen, hoe hoger het cijfer (van 1 tot 4) hoe stugger de kous is. Evenredig met de strakheid neemt ook de moeite die het kost om ze aan en uit te trekken toe. Een aantrekhulpmiddel voor steunkousen kan dan het overwegen waard zijn.

   

  Misschien hebt u vanwege de last die u ervaart bij het aan- en uittrekken van uw steunkousen overwogen de hulp in te roepen van de thuiszorg of een mantelzorger. Natuurlijk is dat een optie, maar wilt u dat écht? Het inschakelen van derden beperkt u in uw vrijheid

  Lees meer
 5. Wandelstok of rollator; waar kiest u voor?
  01
  Jan

  Wandelstok of rollator; waar kiest u voor?

  Wandelstok of rollator; waar kiest u voor?

   

  Het is zover, de dag is aangebroken dat u moet toegeven dat lopen niet meer zo soepeltjes gaat als voorheen. Stoeptegels zijn ineens potentieel gevaarlijke obstakels en die pijnlijke heup valt eigenlijk ook niet meer te negeren. Een loophulpmiddel kan uitkomst bieden, het is dan ook niet voor niets dat we veel wandelstokken en rollators in het straatbeeld zien.

   

  Maar waar kiest u nu eigenlijk voor? Is een wandelstok de beste optie of is een rollator toch beter? Dat is een goede vraag waarop geen universeel antwoord te geven valt, het is afhankelijk van de situatie én van de verwachtingen.

   

  Wandelstok voor lichte steun

  Een wandelstok is de lichtste van de twee,

  Lees meer
 6. Uitglijden in de badkamer
  09
  Nov

  Uitglijden in de badkamer

  Uitglijden in de badkamer

  Vallen in de badkamer is een veel voorkomend probleem. Vele ongelukken vinden hier ’s nachts plaats. U bent nog slaperig, het is donker en glad. Dit is een zeer gevaarlijke combinatie.

  Stelt u zich voor, het is midden in de nacht en u wordt wakker. U voelt dat u naar het toilet moet en stapt uit bed. U bent nog zeer slaperig en wilt uw partner niet onnodig wekken door het licht aan te doen. In het duister probeert u uw omgeving af te tasten en uw weg te vinden naar de badkamer. Eenmaal daar aangekomen vergeet u door uw vermoeidheid om het licht aan te doen.

  Maar u vergeet ook dat de vloer nog glad is van uw douche voor het slapengaan. U probeert uw weg naar het toilet te vinden maar u glijdt uit. Daar ligt u dan, midden in de nacht, op de vloer van de badkamer. Ontzettend vervelend. 

  Loop geen risico

  Daarom kiezen veel mensen voor het gemak en het comfort van een

  Lees meer
 7. Tips voor senioren om veilig thuis te blijven wonen

  Tips voor senioren om veilig thuis te blijven wonen

  Gelukkig en gezond thuis oud worden: wie wil dat nou niet? Waar ouderen vroeger tijdens ‘de gouden jaren’ vooral naar een bejaardenhuis of verpleeghuis gingen, blijven zij nu steeds langer én vaker thuis wonen. Maar hoe zorgt u er eigenlijk voor dat u als senior veilig thuis kunt blijven wonen? Handige tips, inspiratie en informatie geeft Stannah hierover in de Langer Thuis Gids. Enkele tips hebben zij in dit artikel voor u samengevat.

  Zo voorkom u een inbraak
  Er zijn verschillende maatregelen die u kunt treffen om uw woning te beveiligen tegen inbraak. Laat uw sleutel bijvoorbeeld nooit aan de binnenkant van uw deur zitten en hang daarnaast nooit een adreslabel aan uw sleutelbos. Hiermee maakt u het inbrekers wel heel makkelijk. Ook is het goed om te controleren

  Lees meer
 8. Lichtgewicht rollators onder €200

  Een lichtgewicht rollator is een prachtige rollator en de prijzen tussen rollators verschillen enorm. Zo zijn carbon rollators vaak relatief duur, maar een mooi alternatief hiervoor is een aluminium rollator. Eg sterk en licht, maar een fractie van de prijs. Wij hebben de 3 top lichtgewicht rollators geselecteerd onder de €200.

  Rollator Neptune - €199,95

  De nieuwe Neptune rollator is een lichtgewicht design rollator met een moderne uitstraling en weegt 7,1kg. Door de zachte wielen kan zowel binnen als buiten comfortabel over iedere ondergrond gereden worden. De rollator is eenvoudig zijwaarts op te klappen waardoor deze weinig ruimte in beslag neemt. Bekijk de Neptune rollator.

  Rollator MultiMotion Light - €179,-

  De MultiMotion Light is een lichtgewicht rollator met e

  Lees meer
 9. De voordelen van een lichtgewicht rollator

  De lichtgewicht rollator wordt steeds populairder en een lichtgewicht rollator kent dan ook veel voordelen. Waarom zou u voor een lichtgewicht rollator moeten kiezen? In dit blog zetten wij alle voordelen van een lichtgewicht rollator voor u op een rij.

  Wat is een lichtgewicht rollator?

  Wat iemand zwaar of licht vindt, verschilt natuurlijk per persoon. In het algemeen worden zwaardere rollators gezien als minder wendbaar en kunnen ze zwaar voor de rug zijn als u er lange afstanden mee loopt. Een traditionele rollator weegt vaak meer dan 8 kilo, maar hoeft zeker niet ouderwets te zijn, er zijn genoeg voorbeelden van moderne traditionele rollators. Het aantal lichtgewicht rollators heeft de afgelopen jaren echter een hoge vlucht doorgemaakt. Dat heeft alles te maken met de voordelen van een lichtgewicht rollator.

  De voordelen van een lichtgewicht rollator

  Lees meer