Winkel Gesloten Wegens Verhuizing Beste klant, Onze winkel is momenteel gesloten tot 10-6-24 in verband met verhuizing naar Molenstraat 24 in Deurne. We willen u laten weten dat bestellingen nog steeds worden verwerkt zoals gewoonlijk. Gedurende deze periode zijn we echter telefonisch niet bereikbaar. Voor dringende vragen kunt u contact met ons opnemen via e-mail op info@hulpmiddelen-voor-ouderen.nl. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk op uw bericht te reageren. Bedankt voor uw begrip en geduld. Met vriendelijke groet, Het team van Hulpmiddelen voor Ouderen
  • Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Blog

 1. Ouderdomsslechthorendheid
  01
  Jan

  Ouderdomsslechthorendheid

  Zo ga je om met slechthorendheid op latere leeftijd

   

  Veel mensen krijgen op latere leeftijd te maken met een verminderd gehoor. Dit kan enorm vervelend zijn en een negatieve invloed hebben op je kwaliteit van leven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hiermee om te gaan, zodat je zo min mogelijk last ervan ervaart. In dit artikel lees je alles over ouderdomsslechthorendheid.

   

  Veelvoorkomende oorzaken van een slecht gehoor

  De voornaamste reden voor ouderdomsslechthorendheid is natuurlijk leeftijd. Maar ook andere factoren kunnen gehoorverlies veroorzaken of versterken, namelijk:

   

  1. Erfelijkheid
  Lees meer
 2. Hulpmiddelen bij dementie
  01
  Jan

  Hulpmiddelen bij dementie

  Dementie dient zich meestal niet ineens aan, vaak is er al langere tijd sprake van een vermoeden. De ziekte wordt in de regel zichtbaar in de vorm van subtiele terugkerende problemen die vooral opvallen bij de partner of bijvoorbeeld de kinderen. Denk hierbij aan steken laten vallen qua geheugen of kleine veranderingen in het karakter. Het is uitdagend om met dementie om te gaan, zowel voor degene die het heeft als voor de omgeving. Bij Hulpmiddelen voor Ouderen snappen we dit, daarom vertellen we graag meer over hulpmiddelen die het leven met dementie kunnen vergemakkelijken.

  Zelfstandigheid bij dementie

  Als iemand door dementie moeite heeft met het zelfstandig uitvoeren van een bepaalde activiteit, dan kan dit enorm verbeteren door gebruik te maken van de juiste hulpmiddelen. Denk hierbij aan ondersteunende items bij het bereiden van eten, artikelen voor persoonlijke verzorging of hulpjes bij het schoonmaken, maar ook aan geheugensteuntjes bij het organiseren van het
  Lees meer
 3. Keukenhulpmiddelen voor ouderen
  01
  Jan

  Keukenhulpmiddelen voor ouderen

  Bij het ouder worden gaan steeds minder dingen vanzelf. Dat is normaal, maar natuurlijk niet leuk of handig. Dagelijkse zaken kosten ineens veel meer energie of zijn zelfs niet meer voor elkaar te krijgen. De markt speelt hierop in door hulpmiddelen te ontwikkelen die ondersteunen bij deze alledaagse dingen. Zo is er bijvoorbeeld een breed scala aan keukenhulpmiddelen verkrijgbaar.
  Lees meer
 4. Alles wat u moet weten over bloeddrukmeters
  01
  Jan

  Alles wat u moet weten over bloeddrukmeters

  De tijd dat de bloeddruk alleen door een dokter of verpleegkundige kon worden opgenomen ligt achter ons. Nog steeds is de methode met een manchet, meter en stethoscoop erg betrouwbaar, maar er zijn diverse eenvoudig te gebruiken alternatieven.

  Hoe meet een bloeddrukmeter?

  Een bloeddrukmeter geeft de bloeddruk weer in millimeter kwikdruk (mmHg). Om de meting te kunnen uitvoeren wordt een manchet om de bovenarm opgeblazen waardoor de bloedstroom naar de onderarm stopt. Vervolgens wordt de lucht in de manchet geleidelijk vrijgelaten terwijl de bloeddruk wordt gemeten. De waarde wordt vastgelegd in twee cijfers: de systolische bloeddruk en de diastolische bloeddruk. De systolische bloeddruk (ook vaak bovendruk genoemd) is het eerste cijfer dat wordt weergegeven en vertegenwoordigt de druk die ontstaat wanneer het hart bloed in de slagaders pompt. De diastolische bloeddruk (ook bekend als onderdruk) is het tweede cijfer en vertegenwoordigt de druk in de slagaders tussen

  Lees meer
 5. Uitvaartwensen bespreken: waarom het belangrijk is en hoe u het aanpakt
  01
  Jan

  Uitvaartwensen bespreken: waarom het belangrijk is en hoe u het aanpakt

  Een uitvaart is een emotionele aangelegenheid waar we liever niet te veel over nadenken. Zo’n 4 op de 10 Nederlanders geven dan ook aan dat ze praten over hun eigen uitvaart moeilijk vinden. Hoewel het begrijpelijk is dat het een lastig onderwerp is, is het bespreken van uw uitvaartwensen belangrijk

  Waarom is het belangrijk mijn uitvaartwensen te bespreken?

  Wanneer u uw uitvaartwensen tijdig op papier zet en met uw partner, kinderen of andere familieleden of vrienden bespreekt, helpt u hen de juiste keuzes te maken na uw overlijden. Een uitvaart organiseren is natuurlijk al erg emotioneel en lastig, maar wanneer men geen idee heeft van wat uw wensen waren, wordt het alleen maar moeilijker.

  Door aan te geven wat u graag wil, weten uw nabestaanden wat ze moeten doen en dat geeft rust. Zo ervaren ze minder stress tijdens deze moeilijke periode en weten ze dat alles aan uw wensen voldoet.

  Over welke uitvaartwensen moet ik nadenken?

  Sommigen w

  Lees meer
 6. Wat is een sta-op-stoel en waarom zou je er eentje willen?
  21
  Dec

  Wat is een sta-op-stoel en waarom zou je er eentje willen?

  Zitten doen we behoorlijk wat uren per dag. Voor de meeste mensen geldt dat het aantal zituren toeneemt bij het klimmen der jaren, een comfortabele stoel is dus erg belangrijk. Maar wat nou als u steeds meer moeite krijgt met zelfstandig opstaan uit uw favoriete stoel? Dan kan het zomaar zo zijn dat u geholpen bent met een sta-op-stoel.

  Wat doet een sta-op-stoel?

  Een sta-op-stoel wordt ook vaak sta-op-fauteuil genoemd. Het is een gewone ‘luie stoel’ die door middel van een elektromotor kan kantelen en omhoog komen. Dit maakt het opstaan en gaan zitten gemakkelijker, er wordt minder kracht en coördinatie gevraagd van de bovenbenen. Ook de armen worden gespaard omdat deze niet ter compensatie hoeven worden ingezet, in het algemeen zult u duidelijk minder energie nodig hebben voor het gaan staan en zitten.

  Hoe ziet een sta-op-fauteuil eruit?

  Een goede

  Lees meer
 7. Onderhoudscontract voor uw rollator
  07
  Nov

  Onderhoudscontract voor uw rollator

  Wist u dat u bij ons ook een onderhoudscontract voor uw rollator kunt afsluiten? U vraagt zich misschien af of dat nodig is, voor zo’n niet-gemotoriseerde vierwieler. Het antwoord op die vraag is volmondig ja. Reden? U moet altijd kunnen vertrouwen op de veiligheid van uw steun en toeverlaat.


  Onderhoudsbeurt rollator

  Een goede rollator kan een behoorlijke investering zijn, logisch dus dat u er zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om ‘m jaarlijks of liever nog twee keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven. De volgende punten moeten dan sowieso gecontroleerd worden:


  - Zijn de remmen goed afgesteld en niet versleten?
  - Zijn de remkabels nog intact?
  - Zijn alle moeren en bouten nog goed aangedraaid?
  - Hoe is de staat van de banden?
  - Zijn de draaiende delen goed gesmeerd zodat ze niet haperen?
  - Heeft het frame geen gebreken?

  Vervangende rollator bij onderhoud

  Lees meer
 8. Valpreventie: Wat kunt u zelf doen?
  13
  Sep

  Valpreventie: Wat kunt u zelf doen?

  Voorkomen is beter dan genezen. Zeker voor ouderen gaat dit spreekwoord op want met het klimmen der jaren zijn de gevolgen van een val groter en zal herstel langer in beslag nemen. Natuurlijk, een ongeluk zit in een klein hoekje, maar door een aantal zaken in acht te nemen, verkleint u wel het risico op zo’n ongeluk in en om huis.

  Het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp voor ernstig letsel ten gevolge van een valincident is de afgelopen tien jaar flink gestegen onder de groep 65-plussers. Aangenomen wordt dat dit aantal tot 2050 nog zal toenemen. Hoofd-hersenletsel, heupfracturen en polsfracturen zijn het meest voorkomend.


  Vallen door struikelen of uitglijden

  Om te weten hoe valincidenten te voorkomen, is het eerst belangrijk om te weten hoe ze eigenlijk ontstaan. Vallen onder senioren worden meestal veroorzaakt door struikelen of uitglijden. Reden dat dit meer voorkomt op latere leeftijd is dat de rek eigenlijk een beetje verdwijnt uit het l

  Lees meer
 9. Welke rolstoel past u het beste?
  01
  Jan

  Welke rolstoel past u het beste?

  Rolstoelen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, dat is niet zonder reden. Doel en intensiteit van het gebruik zijn voor iedereen anders. Globaal gezien zijn deze vierwielers verkrijgbaar in transport, handbewogen en elektrisch. Daarnaast kan nog onderscheid gemaakt worden in gewicht en wielgrootte.

  Om te weten wat u nodig heeft, is het zaak een aantal punten mee te nemen in de overweging. Het maakt bijvoorbeeld nogal wat uit of u af en toe een keertje een lange afstand wilt overbruggen of dat u volledig rolstoel-afhankelijk bent. En bent u in staat uzelf voort te bewegen of zal er altijd een ander zijn om te duwen? We nemen u graag bij de hand, op weg naar een goede keuze.

  Vervoeren

  Een rolstoel is in de basis natuurlijk gemaakt om mensen te vervoeren, maar vanzelfsprekend moet de stoel zelf ook wel eens vervoerd worden. De rolstoelen die wij aanbieden zijn (met uitzondering van de elektrische varianten) allemaal opvouwbaar/inklapbaar.

  Lees meer
 10. Voorkom uitglijden in de badkamer met een antislip mat
  01
  Jan

  Voorkom uitglijden in de badkamer met een antislip mat

  Valpartijen in de badkamer zijn een groot probleem onder ouderen. Jaarlijks belanden ruim 4.000 mensen in het ziekenhuis door een val in deze ruimte, en dat terwijl zo’n schuiver in veel gevallen voorkomen had kunnen worden.

  Vallen heeft voor mensen van boven de 65 jaar vaak flinke consequenties, zoals een langdurig ziekenhuisverblijf, revalidatie of zelfs overlijden. Uit onderzoek van het CBS is naar voren gekomen dat dagelijks 10 Nederlanders overlijden aan de gevolgen van een val. Hersenletsel en een heupfractuur zijn de meest voorkomende doodsoorzaken. Driekwart van de dodelijke slachtoffers is 80 jaar of ouder.


  Gladde tegelvloer

  In vrijwel iedere badkamer ligt een tegelvloer. Voordeel daarvan is dat deze goed schoon te houden is, nadeel is dat ie door water of zeep erg glad kan worden. Dat is vragen om problemen, want wanneer u ouder wordt, neemt het vermogen uzelf op te vangen af. Tel daarbij op dat het risico om iets te breken bij een val t

  Lees meer