• Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Blog

 1. Uitvaartwensen bespreken: waarom het belangrijk is en hoe u het aanpakt
  01
  Jan

  Uitvaartwensen bespreken: waarom het belangrijk is en hoe u het aanpakt

  Een uitvaart is een emotionele aangelegenheid waar we liever niet te veel over nadenken. Zo’n 4 op de 10 Nederlanders geven dan ook aan dat ze praten over hun eigen uitvaart moeilijk vinden. Hoewel het begrijpelijk is dat het een lastig onderwerp is, is het bespreken van uw uitvaartwensen belangrijk

  Waarom is het belangrijk mijn uitvaartwensen te bespreken?

  Wanneer u uw uitvaartwensen tijdig op papier zet en met uw partner, kinderen of andere familieleden of vrienden bespreekt, helpt u hen de juiste keuzes te maken na uw overlijden. Een uitvaart organiseren is natuurlijk al erg emotioneel en lastig, maar wanneer men geen idee heeft van wat uw wensen waren, wordt het alleen maar moeilijker.

  Door aan te geven wat u graag wil, weten uw nabestaanden wat ze moeten doen en dat geeft rust. Zo ervaren ze minder stress tijdens deze moeilijke periode en weten ze dat alles aan uw wensen voldoet.

  Over welke uitvaartwensen moet ik nadenken?

  Sommigen w

  Lees meer
 2. Wat is een sta-op-stoel en waarom zou je er eentje willen?
  21
  Dec

  Wat is een sta-op-stoel en waarom zou je er eentje willen?

  Zitten doen we behoorlijk wat uren per dag. Voor de meeste mensen geldt dat het aantal zituren toeneemt bij het klimmen der jaren, een comfortabele stoel is dus erg belangrijk. Maar wat nou als u steeds meer moeite krijgt met zelfstandig opstaan uit uw favoriete stoel? Dan kan het zomaar zo zijn dat u geholpen bent met een sta-op-stoel.

  Wat doet een sta-op-stoel?

  Een sta-op-stoel wordt ook vaak sta-op-fauteuil genoemd. Het is een gewone ‘luie stoel’ die door middel van een elektromotor kan kantelen en omhoog komen. Dit maakt het opstaan en gaan zitten gemakkelijker, er wordt minder kracht en coördinatie gevraagd van de bovenbenen. Ook de armen worden gespaard omdat deze niet ter compensatie hoeven worden ingezet, in het algemeen zult u duidelijk minder energie nodig hebben voor het gaan staan en zitten.

  Hoe ziet een sta-op-fauteuil eruit?

  Een goede

  Lees meer
 3. Onderhoudscontract voor uw rollator
  07
  Nov

  Onderhoudscontract voor uw rollator

  Wist u dat u bij ons ook een onderhoudscontract voor uw rollator kunt afsluiten? U vraagt zich misschien af of dat nodig is, voor zo’n niet-gemotoriseerde vierwieler. Het antwoord op die vraag is volmondig ja. Reden? U moet altijd kunnen vertrouwen op de veiligheid van uw steun en toeverlaat.


  Onderhoudsbeurt rollator

  Een goede rollator kan een behoorlijke investering zijn, logisch dus dat u er zo lang mogelijk plezier van wilt hebben. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om ‘m jaarlijks of liever nog twee keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven. De volgende punten moeten dan sowieso gecontroleerd worden:


  - Zijn de remmen goed afgesteld en niet versleten?
  - Zijn de remkabels nog intact?
  - Zijn alle moeren en bouten nog goed aangedraaid?
  - Hoe is de staat van de banden?
  - Zijn de draaiende delen goed gesmeerd zodat ze niet haperen?
  - Heeft het frame geen gebreken?

  Vervangende rollator bij onderhoud

  Lees meer
 4. Valpreventie: Wat kunt u zelf doen?
  13
  Sep

  Valpreventie: Wat kunt u zelf doen?

  Voorkomen is beter dan genezen. Zeker voor ouderen gaat dit spreekwoord op want met het klimmen der jaren zijn de gevolgen van een val groter en zal herstel langer in beslag nemen. Natuurlijk, een ongeluk zit in een klein hoekje, maar door een aantal zaken in acht te nemen, verkleint u wel het risico op zo’n ongeluk in en om huis.

  Het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp voor ernstig letsel ten gevolge van een valincident is de afgelopen tien jaar flink gestegen onder de groep 65-plussers. Aangenomen wordt dat dit aantal tot 2050 nog zal toenemen. Hoofd-hersenletsel, heupfracturen en polsfracturen zijn het meest voorkomend.


  Vallen door struikelen of uitglijden

  Om te weten hoe valincidenten te voorkomen, is het eerst belangrijk om te weten hoe ze eigenlijk ontstaan. Vallen onder senioren worden meestal veroorzaakt door struikelen of uitglijden. Reden dat dit meer voorkomt op latere leeftijd is dat de rek eigenlijk een beetje verdwijnt uit het l

  Lees meer
 5. Welke rolstoel past u het beste?
  01
  Jan

  Welke rolstoel past u het beste?

  Rolstoelen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, dat is niet zonder reden. Doel en intensiteit van het gebruik zijn voor iedereen anders. Globaal gezien zijn deze vierwielers verkrijgbaar in transport, handbewogen en elektrisch. Daarnaast kan nog onderscheid gemaakt worden in gewicht en wielgrootte.

  Om te weten wat u nodig heeft, is het zaak een aantal punten mee te nemen in de overweging. Het maakt bijvoorbeeld nogal wat uit of u af en toe een keertje een lange afstand wilt overbruggen of dat u volledig rolstoel-afhankelijk bent. En bent u in staat uzelf voort te bewegen of zal er altijd een ander zijn om te duwen? We nemen u graag bij de hand, op weg naar een goede keuze.

  Vervoeren

  Een rolstoel is in de basis natuurlijk gemaakt om mensen te vervoeren, maar vanzelfsprekend moet de stoel zelf ook wel eens vervoerd worden. De rolstoelen die wij aanbieden zijn (met uitzondering van de elektrische varianten) allemaal opvouwbaar/inklapbaar.

  Lees meer
 6. Voorkom uitglijden in de badkamer met een antislip mat
  01
  Jan

  Voorkom uitglijden in de badkamer met een antislip mat

  Valpartijen in de badkamer zijn een groot probleem onder ouderen. Jaarlijks belanden ruim 4.000 mensen in het ziekenhuis door een val in deze ruimte, en dat terwijl zo’n schuiver in veel gevallen voorkomen had kunnen worden.

  Vallen heeft voor mensen van boven de 65 jaar vaak flinke consequenties, zoals een langdurig ziekenhuisverblijf, revalidatie of zelfs overlijden. Uit onderzoek van het CBS is naar voren gekomen dat dagelijks 10 Nederlanders overlijden aan de gevolgen van een val. Hersenletsel en een heupfractuur zijn de meest voorkomende doodsoorzaken. Driekwart van de dodelijke slachtoffers is 80 jaar of ouder.


  Gladde tegelvloer

  In vrijwel iedere badkamer ligt een tegelvloer. Voordeel daarvan is dat deze goed schoon te houden is, nadeel is dat ie door water of zeep erg glad kan worden. Dat is vragen om problemen, want wanneer u ouder wordt, neemt het vermogen uzelf op te vangen af. Tel daarbij op dat het risico om iets te breken bij een val t

  Lees meer
 7. Is een mobiele seniorentelefoon iets voor mij?
  01
  Jan

  Is een mobiele seniorentelefoon iets voor mij?

  Ook wanneer u een dagje ouder wordt, wilt u met de tijd meegaan. Mobiele telefoons zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en eerlijk is eerlijk, het is erg handig om altijd en overal bereikbaar te zijn of in de gelegenheid te zijn anderen te contacten. Maarja, al die knopjes en opties…u komt er geen wijs uit en ziet door de bomen het bos niet meer.

  Herkent u zich in het geschetste beeld? Dan kan een mobiele seniorentelefoon een mooie optie voor u zijn. Dit is een telefoon die met z’n speciale functies en eigenschappen gericht is ontwikkeld voor het gebruik door ouderen.

  Alarmknop op seniorentelefoon

  Misschien wel de allerbelangrijkste toevoeging aan een seniorentelefoon is de alarmknop. Bij de meeste toestellen zit die aan de achterkant. Onder deze knop kunnen nummers voorgeprogrammeerd worden van
  Lees meer
 8. Elleboogkrukken
  01
  Jan

  Elleboogkrukken

  Elleboogkrukken zijn een erg bekend loophulpmiddel. Naar gelang de mate van steun die nodig is, zijn ze te gebruiken per stuk of als paar. Dit type kruk komt aan z’n naam doordat de manchet net onder de elleboog zit. Zoals bij ieder modern hulpmiddel zijn ook loopkrukken op hoogte in te stellen, dat is belangrijk om het risico op lichamelijke klachten door het lopen met krukken zo veel mogelijk te beperken.

  Wanneer u met elleboogkrukken loopt, dan komt er veel druk op de polsen. Vooral wanneer er zwaar op de krukken geleund moet worden, kan dat erg belastend zijn. De polsen worden gedwongen in een vrijwel haakse hoek en die eindstandige houding resulteert in puntbelasting. Om de druk op de handen zo veel mogelijk te verdelen, zijn steeds meer elleboogkrukken voorzien van een anatomisch handvat.

  Lees meer
 9. Een dementievriendelijke radio: muziek in de oren van ouderen
  01
  Jan

  Een dementievriendelijke radio: muziek in de oren van ouderen

  Muziek en dementie zijn een bijzondere en ook bijzonder goede combinatie, muziek zit diep in de hersenen en is daardoor één van de laatste functies die bewaard blijft. Om deze reden kan het luisteren ernaar herinneringen, verhalen en emoties losmaken, het heeft dus een positieve uitwerking op het brein. Omdat de hersenfuncties langzaam achteruitgaan, kan het steeds moeilijker worden voor een persoon met dementie om een radio te bedienen en dat is zonde! Gelukkig zijn er dementievriendelijke radio’s op de markt, die kunnen uitkomst bieden.

  Maatwerk met een dementievriendelijke radio

  Een dementievriendelijke radio is zo ontworpen dat ie simpel te bedienen is, het is een moderne radio in een eenvoudig jasje. Hij is bedoeld voor mensen met dementie maar biedt natuurlijk ook uitkomst voor ouderen die moeite hebben de technologische ontwikkelingen bij te houden. De dementievriendelijke radio is perfect om mensen voor wie dat een probleem geworden is weer naar eigen behoefte te
  Lees meer
 10. Scootmobiel; kiest u voor 3 of 4 wielen?
  07
  Apr

  Scootmobiel; kiest u voor 3 of 4 wielen?

  Het is zover, u gaat (al dan niet uit nood geboren) uw auto wegdoen of u wilt simpelweg uw actieradius vergroten ten opzichte van de benenwagen. Een scootmobiel kan dan uitkomst bieden. Ze zijn er in vele soorten en maten, grofweg kan onderscheid gemaakt worden tussen een 3- of 4-wiel scootmobiel. Maar welke is nou eigenlijk beter? Een concreet antwoord op die vraag is niet te geven, ze zijn verschillend en hebben beide hun eigen plussen en minnen.

  Wat een geschikte scootmobiel voor u is, is afhankelijk van wat u ermee wilt doen en ervan verwacht. Of deze nu drie wielen heeft of vier, van A naar B brengt ie u wel. Naast dit gegeven zijn er talloze zaken om mee te nemen in de overwegingen. Scootmobielen met drie wielen zijn voor een andere groep gebruikers geschikt dan die met vier wielen. Hieronder leest u hoe dat zit.

  Wat een 3-wiel scootmobiel biedt

  Een scootmobiel

  Lees meer