• Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Maandelijkse Archieven: Mei 2022

  1. Elleboogkrukken
    01
    Jan

    Elleboogkrukken

    Elleboogkrukken zijn een erg bekend loophulpmiddel. Naar gelang de mate van steun die nodig is, zijn ze te gebruiken per stuk of als paar. Dit type kruk komt aan z’n naam doordat de manchet net onder de elleboog zit. Zoals bij ieder modern hulpmiddel zijn ook loopkrukken op hoogte in te stellen, dat is belangrijk om het risico op lichamelijke klachten door het lopen met krukken zo veel mogelijk te beperken.

    Wanneer u met elleboogkrukken loopt, dan komt er veel druk op de polsen. Vooral wanneer er zwaar op de krukken geleund moet worden, kan dat erg belastend zijn. De polsen worden gedwongen in een vrijwel haakse hoek en die eindstandige houding resulteert in puntbelasting. Om de druk op de handen zo veel mogelijk te verdelen, zijn steeds meer elleboogkrukken voorzien van een anatomisch handvat.

    Lees meer
  2. Een dementievriendelijke radio: muziek in de oren van ouderen
    01
    Jan

    Een dementievriendelijke radio: muziek in de oren van ouderen

    Muziek en dementie zijn een bijzondere en ook bijzonder goede combinatie, muziek zit diep in de hersenen en is daardoor één van de laatste functies die bewaard blijft. Om deze reden kan het luisteren ernaar herinneringen, verhalen en emoties losmaken, het heeft dus een positieve uitwerking op het brein. Omdat de hersenfuncties langzaam achteruitgaan, kan het steeds moeilijker worden voor een persoon met dementie om een radio te bedienen en dat is zonde! Gelukkig zijn er dementievriendelijke radio’s op de markt, die kunnen uitkomst bieden.

    Maatwerk met een dementievriendelijke radio

    Een dementievriendelijke radio is zo ontworpen dat ie simpel te bedienen is, het is een moderne radio in een eenvoudig jasje. Hij is bedoeld voor mensen met dementie maar biedt natuurlijk ook uitkomst voor ouderen die moeite hebben de technologische ontwikkelingen bij te houden. De dementievriendelijke radio is perfect om mensen voor wie dat een probleem geworden is weer naar eigen behoefte te
    Lees meer