Winkel Gesloten Wegens Verhuizing Beste klant, Onze winkel is momenteel gesloten tot 10-6-24 in verband met verhuizing naar Molenstraat 24 in Deurne. We willen u laten weten dat bestellingen nog steeds worden verwerkt zoals gewoonlijk. Gedurende deze periode zijn we echter telefonisch niet bereikbaar. Voor dringende vragen kunt u contact met ons opnemen via e-mail op info@hulpmiddelen-voor-ouderen.nl. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk op uw bericht te reageren. Bedankt voor uw begrip en geduld. Met vriendelijke groet, Het team van Hulpmiddelen voor Ouderen
    • Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Lichtgewichtrollators

Een lichtgewicht rollator is speciaal ontworpen en zoals de naam al zegt om licht van gewicht te zijn. Een lichtgewicht rollator weegt veelal rond de 8 kg. Vaak is het frame gemaakt van aluminium en dit zorgt niet alleen voor het lichte gewicht maar ook voor de sterkte waardoor de rollator, ondanks het geringe gewicht, toch zeer sterk en stabiel is. Daarbij is een lichtgewicht rollator ook een stuk beter te manoeuvreren door ruimtes en vanzelfsprekend beter te vervoeren in de auto of het openbaar vervoer. Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 57

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 57

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is een lichtgewicht rollator

Een lichtgewicht rollators is een stuk lichter dan normale rollator en weegt al snel minder dan 8 kg. In veel gevallen weegt een lichtgewicht rollator rond de 5 kg tot 6 kg.

Als u een lichtgewicht rolstoel zoekt, wilt u iets dat gemakkelijk op te tillen en te verplaatsen is. Een lichtgewicht rollator is dus perfect voor mensen die niet met een zware rollator willen lopen. Een bijkomende voordeel is dat deze modellen erg stijf zijn zodat ze stabiliteit bieden bij het lopen op oneffen oppervlakken zoals kasseien. Ze nemen daarbij ook weinig plaats in beslag en zijn ideaal om mee te nemen als u op reis gaat.

Voordelen van een lichtgewicht rollator

Het kopen van een lichtgewicht rollator heeft meerdere voordelen voor u als gebruiker. Zo heeft dit model rollator de volgende voordelen:

  • Gemakkelijk te verplaatsen in bijvoorbeeld uw auto of het openbaar vervoer
  • Makkelijk opvouwbaar door het geringe gewicht
  • Makkelijk te manoeuvreren
  • Vaak een mooi modern design

Dubbel opvouwbaar

Een term die u wel eens tegen kunt komen bij een lichtgewicht opvouwbare rollator is dubbel opvouwbaar. Normaal klapt u een rollator in door middel van een kruisframe naar elkaar toe. Dubbel opvouwbare rollators kunnen ook nog eens ingeklapt worden bij de poten/wielen. hierdoor vouwt u de lichtgewicht rollator enorm compact op. Deze dubbel opvouwbare modellen zijn uiterst geschikt voor als u maximale mobiliteit wilt in elke situatie.

Wat kost een lichtgewicht rollator

Dit verschil per merk, model en materiaal. Een lichtgewicht rollator is vaak gemaakt van aluminium waardoor de prijs vaak wat hoger is dan een standaard rollator.

Een topper on der de lichtgewicht rollators en gunstig geprijsd is de Trustcare Let's Go Out rollator.

Lichtgewicht rollator kopen

Een lichtgewicht rollator kopen is niet altijd een gemakkelijke keuze, omdat het assortiment erg groot is. Dus bent u op zoek naar een lichtgewicht rollator die bij u wensen en eisen past zoals bijvoorbeeld een dubbel opvouwbare rollator of een rollator met dienblad? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bezoek onze showroom

Wilt u een rollator toch van te voren even testen? Ook dat is een probleem. Bezoek onze showroom in Deurne. We bieden in onze winkel een ruim assortiment aan, denk aan een ruime keuze rollatoren, rolstoelen, scootmobielen, dementie-radio’s, gezondheidsproducten, slaapkamer- en keukenbenodigdheden en nog veel meer.