Winkel Gesloten Wegens Verhuizing Beste klant, Onze winkel is momenteel gesloten tot 10-6-24 in verband met verhuizing naar Molenstraat 24 in Deurne. We willen u laten weten dat bestellingen nog steeds worden verwerkt zoals gewoonlijk. Gedurende deze periode zijn we echter telefonisch niet bereikbaar. Voor dringende vragen kunt u contact met ons opnemen via e-mail op info@hulpmiddelen-voor-ouderen.nl. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk op uw bericht te reageren. Bedankt voor uw begrip en geduld. Met vriendelijke groet, Het team van Hulpmiddelen voor Ouderen
    • Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Binnenrollators

Veel mensen met een rollator gebruiken deze niet binnen in het huis. Dit komt doordat veel rollators voor buiten gewoonweg te groot zijn voor binnen waardoor je niet goed door deuropeningen kunt. Het is prettig als u met uw rollator door uw huis kunt lopen en deze kunt meenemen naar bijvoorbeeld de badkamer. Een speciale rollator voor binnen biedt dan uitkomst.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Welke rollator voor binnen kopen?

Het kiezen van een rollator voor binnen is niet altijd even gemakkelijk en het is belangrijk om een rollator te kopen die bij u past. Een goede rollator voor binnen in huis is een smalle rollator zonder uitstekende delen zodat u nergens achter blijft haken. Ook moeten de wielen van een rollator voor binnen niet te groot zijn. We lichten een aantal rollators uit.


Trustcare Let’s Go Indoor rollator

Een van de betere rollators voor binnen is de Trustcare Let's Go Indoor rollator. Deze compacte rollator is makkelijk te manoeuvreren in kleine ruimtes en is speciaal ontworpen voor binnen gebruik. Zo kan er ook een afneembaar dienblad bevestigd worden op de rollator waarop u bijvoorbeeld een kopje koffie of bord kunt zetten om mee te nemen. Ook aan de veiligheid is gedacht, de rembeugel is met één hand te bedienen en dankzij de brede beugel (bekleed met zacht rubber) kunt u de rollator over de gehele breedte goed vastpakken.


Vitality Indoor rollator

De binnen rollator van Vitility is een ideaal hulpmiddel voor in huis. De rollator beschikt over twee afneembare dienbladen welke het nog gemakkelijker maken om eten en drinken binnen door uw huis te vervoeren. De rollator is licht van gewicht (6,2kg) waardoor deze makkelijk wendbaar is.


Indoor rollator

De laatste binnen rollator die uitgelicht wordt is de Indoor rollator van Wheelzahead. Deze binnen rollator weegt slechts 5,7kg en is op meerdere vlakken vernieuwd. Zo zijn de banden een stuk zachter wat het loopcomfort ten goede komt en zijn de banden ook wat breder. Deze aanpassingen maken van de Indoor rollator een erg fijne rollator voor binnen en geschikt voor elke situatie.

Standaard wordt deze rollator geleverd met een handige opbergmandje en een dienblad. Zo neemt u eenvoudig spullen mee terwijl uw handen vrij blijven.

 

Rollator binnengebruik

Een rollator voor binnengebruik is ideaal, want binnenrollators zijn zoals de naam al zegt zo gemaakt dat deze perfect zijn voor het gebruik binnen in uw huis. Wat opvalt aan een rollator voor binnengebruik zijn de kleinere wielen. Door het gebruik van kleinere wielen is het makkelijker rijden door uw woning. Daarbij zijn er binnenshuis weinig oneffenheden, waardoor grotere wielen, zoals bij rollators voor buiten, niet nodig zijn. Ook helpen de kleinere wielen het gewicht beperken, wat erg belangrijk is bij het manoeuvreren in kleinere ruimtes. Verder zijn veel rollators voor binnenshuis voorzien van een dienblad dat afneembaar is, vaak zijn deze dienbladen ook nog hittebestendig waardoor u warme dranken en maaltijden makkelijk kunt vervoeren

 

Smalle rollator voor binnen

Voor een kleine rollator voor binnen is de breedte van de rollator erg belangrijk. Over het algemeen is smaller beter, omdat je dan weet dat je voor nu en in de toekomst overal gemakkelijk kunt komen in uw huis. Wel is het zo dat hoe smaller de rollator hoe lastiger deze in een rechte lijn te besturen is. Sommige fabrikanten lossen dit op door een wat breder type band op de rollator te zetten wat het rijden in rechte lijn makkelijker maakt. Over het algemeen is de breedte van een smalle rollator voor binnen tussen de 52 en 55 cm. Dit is ruim voldoende aangezien de gemiddelde deurmaat 80 cm breed is.

 

Rollator voor binnen met dienblad

Zoals je al hebt kunnen lezen beschikken veel rollators voor binnenshuis over een dienblad, of zelfs twee dienbladen. Dit dienblad is veelal afneembaar en is erg gemakkelijk voor het vervoeren van dranken en maaltijden naar uw eettafel of favoriete stoel. Voor gebruik binnenshuis is een rollator met dienblad eigenlijk wel een vereiste.

 

Rollator voor binnen afstellen


Het afstellen van de juiste hoogte van uw rollator is een van de eerste dingen die u moet doen voordat u de rollator gaat gebruiken. Voor een goede houding tijdens het lopen is het belangrijk om de hoogte correct af te stellen.

 

Hoe stelt u de juiste hoogte van uw rollator in?

We raden aan om dit samen met iemand anders te doen, omdat deze persoon goed kan zien of u in een correcte positie staat of niet.

  • Ga rechtop staan, zo dicht mogelijk tegen de rollator
  • Laat de armen ontspannen hangen
  • Stel de handgrepen af ter hoogte van uw polsen
  • Zet beide handgrepen op dezelfde hoogte.
  • Wanneer u de handgrepen vastpakt, moeten de armen licht gebogen zijn

 

Zet de handvatten niet te hoog

Het is niet comfortabel om te lopen met handvatten die te hoog zijn afgesteld. Dit, omdat het meer kracht vereist om uzelf te ondersteunen en op deze manier belast u ook uw spieren.
Als de afstelling te hoog is, kunnen de ellebogen ook in een oncomfortabele hoek buigen of juist te veel gestrekt zijn. Bij gestrekte schouders komen de schouders te hoog omhoog en daardoor worden de nekspieren belast, wat kan leiden tot nekpijn. Dit alles kan worden voorkomen door de handvatten op de juiste hoogte te zetten.

 

Zet de handvatten niet te laag

Als de handvatten te laag staan kan dit ertoe leiden dat u te ver van de rollator af loopt en daardoor niet de benodigde loopondersteuning heeft. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

 

Welke rollator voor binnen past bij mij?

Voor meer en persoonlijk advies kunt u altijd contact opnemen via info@hulpmiddelen-voor-ouderen.nl of 0493 - 314860. Wij voorzien u van passend advies op uw persoonlijke situatie. Naast telefonisch advies kunt u ook altijd terecht in onze thuiszorgwinkel in Deurne. Hier staan diverse modellen rollators opgesteld welke u kunt testen om te kijken welke rollator bij u past.