• Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Bloeddrukmeter - Microlife - B3 AFIB met beroerte preventie

SKU#: BPB3 AFIB
SKU
BPB3 AFIB
€ 81,99

*Bij afname van grotere hoeveelheden of volumineuze producten gelden mogelijk andere tarieven.

Bloeddrukmeter - Microlife - B3 AFIB met beroerte preventie


De BP B3 AFIB is het startermodel voor detectie van atriumfibrilleren (AF) tijdens bloeddrukmetingen thuis. 

AF is een van de meest voorkomende oorzaken van een beroerte, maar er zijn vaak geen symptomen om het te herkennen. De BP B3 AFIB is klinisch gevalideerd voor vele speciale patiëntengroepen en biedt daarom nauwkeurige bloeddrukmetingen voor iedereen.

De Microlife BP B3 AFIB bovenarm bloeddrukmeter beschikt over AFIB, waardoor atriumfibrilleren vroegtijdig kan worden opgespoord. Daarnaast classificeert deze bloeddrukmeter de bloeddruk met behulp van de traffic light indicator, waardoor je direct weet of je bloeddrukwaarden goed zijn. Deze bloeddrukmeter beschikt naast de AFIB functie ook over de IHB technologie, die een onregelmatige hartslag detecteert en de MAM functie, waarbij 3 metingen worden gedaan waarvan vervolgens het gemiddeld worden weergegeven.
Deze meter beschikt over 99 geheugens en heeft daarnaast ook een manchetcontrole systeem, waardoor de meter aangeeft of de manchet zich op de juiste plek op de bovenarm bevindt.

Betrouwbare bloeddrukmeting
Meet je bloeddruk altijd aan dezelfde arm voor de meest betrouwbare meting. Het wordt aanbevolen dat artsen bij een eerste bezoek van een patiënt beide armen meet om de te meten arm te bepalen. De arm met de hogere bloeddruk moet als standaard meetarm worden gebruikt. Daarnaast is het beter om niet vlak voor een meting te eten of te roken, dan is de meting minder betrouwbaar.

AFIB
Atriumfibrilleren treedt op doordat snelle, onregelmatige elektrische signalen door de bovenste hartkamers gaan (atria of boezems), en voor onregelmatig samentrekken zorgt. Atriumfibrilleren is de meest voorkomende vorm van hartritmie of onregelmatige hartslag. Het veroorzaakt vaak geen symptomen, maar verhoogt het risico op een beroerte. Dankzij de AFIB functie op deze bloeddrukmeter ontdek je tijdig of je last hebt van atriumfibrilleren. 

AFIB/MAM
In AFIB/MAM modus worden 3 metingen automatisch gestart en het resultaat wordt dan automatisch geanalyseerd en weergegeven. Omdat de bloeddruk variabel is, is een drievoudige meting betrouwbaarder dan een enkele meting. AFIB detectie wordt alleen in de AFIB/MAM modus geactiveerd.

Datageheugen
Deze bloeddrukmeter heeft ruimte voor 99 metingen. De metingen worden automatisch opgeslagen.

Opgeslagen waarden
Schakel eerst de lock-schakelaar naar de 'ontgrendelen' positie. Door vervolgens op de M-knop te drukken (wanneer het apparaat is uitgeschakeld) kun je de opgeslagen metingen bekijken. Eerst zal het gemiddelde van alle waarden worden getoond. Vervolgens wordt de laatst opgeslagen meting weergegeven. Als je daarna op de plus- of min knop drukt kun je andere opgeslagen waarden zien. Als je vervolgens weer op de M-knop drukt, sluit je de geheugenmodus af. 

Batterij bijna leeg indicator
Wanneer de batterijen ongeveer ¾ verbruikt zijn zal het batterijsymbool gaan knipperen zodra je de bloeddrukmeter aanzet. Het apparaat zal alsnog een betrouwbare meting doen, maar je moet wel zo snel mogelijk de batterijen vervangen.

 

 

Klinische validaties van bloeddrukmeters:

 

Microlife bloeddrukmeters - meetkwaliteit volgens de hoogste normen. 

Klinische validatie - wat is dat?

Wanneer het gaat om het meten van je gezondheid is het belangrijk dat je een zo nauwkeurig mogelijk resultaat krijgt. Ook wanneer het gaat om de bloeddruk. Een klinische validatie bij bloeddrukmeters verifeert de meetnauwkeurigheid en er worden diverse tests uitgevoerd op geselecteerde onderwerpen die aan bepaalde criteria voldoen (classificatie van de bloeddruk, leeftijd, geslacht, reeds bestaande ziekten enz.) 

Er zijn kwalitatieve en kwantitatieve verschillen tussen de diverse bestaande validatiemethoden. Daarom moet ik u bij het kiezen van een bloeddrukmeter altijd vragen in hoeverre deze "klinisch gevalideerd" is. De validatie van een bloeddrukmeter is een standaard vereiste, maar wat belangrijker is, is in welke mate het is gevalideerd.

Basis validaties

Een basis validatie wordt uitgevoerd op een groep proefpersonen die representatief is voor een "gemiddelde populatie zonder vooraf gediagnostiseerde bestaande aandoeningen". Hoe groter het aantal onderwerpen, hoe meer statistisch significant en dus betrouwbaarder, de validatietest is. Basis validaties kunnen bijvoorbeeld gebaseerd zijn op de testprotocollen van de volgende instellingen: 

 
Validation-icons-diabetes

Diabetes

Patiënten met Diabetes Mellitus type 1 en 2 kunnen stijve aderen hebben die de bloeddrukmeting kunnen beïnvloeden. Een recent validatieonderzoek bij diabetespatiënten type 1 en 2 toonde aan dat de Microlife-monitor accuraat is bij gebruik in deze patiëntengroep.

 

Validation-icons-pregnancy

Pregnancy and Pre-Eclampsia


Voor de meeste oscillometrische bloeddrukmeters is het moeilijk de bloeddruk te meten bij pre-eclampsie en kunnen dit soort bloeddrukmeters alleen aanbevolen worden als deze specifiek getest zijn op deze patiëntengroep. Microlife stelt zwangere vrouwen in staat om thuis de bloeddruk te meten, wat het aantal ziekenhuisbezoeken zou kunnen verminderen en kan helpen de zwangerschap veiliger te laten verlopen.

Validation-icons-end-stage-renal-disease

Terminale nierziekte


Patiënten met een matige tot ernstige nierziekte hebben een zeer hoge incidentie van hypertensie en gaat gepaard met stijve (verkalkte) bloedvaten. Omdat geautomatiseerde metingen kunnen worden beïnvloed door stijve slagaders, is een speciale validatie vereist voordat bloeddrukmeters kunnen worden aanbevolen voor gebruik bij patiënten met nierziekte in het eindstadium.

 

Validation-icons-children

 

Kinderen


Omdat kinderen een hoge ademfrequentie hebben en moeite hebben met stilzitten, heeft men een bloeddrukmeter nodig met een hoogwaardig algoritme die deze artefacten kan filteren. Bovendien is een breed manchet nodig die geschikt is voor zeer kleine tot grote armen.
De Microlife bloeddrukmeters hebben bewezen al deze aspecten te behandelen en kan daarom worden aanbevolen voor kinderen en jong volwassenen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar (Microlife WatchBP Office en O3 24-uurs bloeddrukmeter) en van 12 tot 18 jaar (alle Microlife automatische bovenarm bloeddrukmeters en de WatchBP Home).

 

Manchet validaties

Manchetten, net zo belangrijk als de bloeddrukmeter. 

De meeste validaties worden uitgevoerd met een standaard maat manchet. Voor de validaties per type Microlife bloeddrukmeter zijn de diverse soorten en maten manchetten gevalideerd (zachte manchetten, voorgevormde manchetten en extra grote manchetten).  Vanwege de sterke toename van overgewicht worden validaties van XL-manchetten belangrijker. Om ervoor te zorgen dat bij deze patiënten correcte bloeddrukwaarden worden verkregen, heeft Microlife een XL-manchet ontwikkeld die is gevalideerd voor nauwkeurige bloeddrukmeting bij patiënten met grote armomtrek. Microlife is de enige aanbieder voor thuis-BPM met een expliciete validatie voor de XL-manchet en wordt sterk aanbevolen voor patiënten met overgewicht.

 

 

Microlife AFIB

 
AFIBsens

Atriumfibrilleren (AF) zorgt voor een verhoogd risico op een beroerte [1]. Ongeveer 40% van de AF-patiënten hebben geen symptomen [2] en worden pas bij toeval gediagnosticeerd bij de arts vanwege andere redenen [3], o.a. bij een beroerte [4, 5].

Hoe vaak komt het voor?

Atriumfibrilleren (AF) is de meest voorkomende langdurige hartritmestoornis die voorkomt bij 5% van de bevolking van 65 jaar en ouder en bij 14% ouder dan 85 jaar. AF leidt tot 5x hoger risico op een beroerte en is verantwoordelijk voor 20% van alle beroertes. Veel mensen hebben geen symptomen van AF en blijven daarom onbehandeld. Vroege detectie van AF, gevolgd door een adequate behandeling, kan het risico op een beroerte met 68% verminderen. [6-8] 

                                    

 

Wat is Atriumfibrilleren (AF)?

Atriumfibrilleren (oftewel boezemfibrilleren) is een hartritmestoornis waardoor het hart onregelmatig en vaak ook te snel klopt. Deze onregelmatigheid kan ertoe leiden dat de bloedstroom soms wat verstoord wordt waardoor een kleine hoeveel bloed kan gaan stollen. Hierdoor ontstaat een klontering of bloedstolsel.

Wanneer zo’n bloedstolsel in het hart op een gegeven moment loslaat, komt het in de bloedstroom terecht en wordt met het bloed meegevoerd naar de hersenen. Daar zijn de vaten zo klein dat een verdere doorstroming niet meer mogelijk is. Dit is het moment dat het stolsel het bloedvat afsluit en daarmee verdere bloeddoorvoer blokkeert. Een gedeelte van het hersenweefsel krijgt dan geen zuurstof meer waardoor het afsterft. Dit noemen we een beroerte. Dit heeft vaak blijvende invaliditeit of zelfs de dood tot gevolg.

 

Hoe werkt Microlife’s gepatenteerde AFIB technologie?

Bloeddruk meten en screening op boezemfibrilleren

Met de bloeddrukmeters van Microlife met het geïmplementeerde AFIB-technologie kunnen patiënten worden gescreend op AF tijdens bloeddrukmetingen thuis, dankzij een geavanceerd algoritme. Als AF wordt gedetecteerd tijdens bloeddrukmetingen, wordt het AFIB-symbool weergegeven. Microlife AFIB stelt geen diagnose, maar geeft belangrijke informatie voor uw arts, die u kan doorverwijzen voor een 12-kanaals ECG om de aanwezigheid van AF te bevestigen.

Het AFIB detectiesysteem

Het is voor patiënten belangrijk om AF op te sporen. Dit kan met behulp van een ECG of door palpatie. Maar ECG brengt hoge kosten met zich mee en is erg arbeidsintensief, tegenover het feit dat palpatie niet erg betrouwbaar is[2]. Door implementatie van een Microlife bloeddrukmeter met AFIB detectie technologie, bent u verzekerd van betrouwbaar en eenvoudig screenen op atriumfibrilleren binnen en buiten de praktijk.

Nauwkeurigheid van het AFIB detectiesysteem

Het AFIB detectiesysteem is onderzocht in twee klinische onderzoeken [3, 4]. Beide studies laten zien dat het AFIB detectiesysteem erg accuraat is. Stergiou et al. tonen aan dat het nemen van 3 opvolgende metingen met minimaal 2 detecties van AFIB een sensitiviteit van 100% oplevert en een specificiteit van 89% (kappa 0.86 in overeenstemming met ECG). Wiesel et al. vonden met dezelfde methode een sensitiviteit van 97% en een specificiteit van 89%. Dit betekent dat gedurende een bloeddrukmeting atriumfibrilleren kan worden opgespoord zonder extra inspanningen: eenvoudig, snel en effectief.

Bloeddrukmeters met het AFIB detectiesysteem

Het AFIB detectiesysteem is geïntegreerd in de WatchBP Office AFIB en de WatchBP Office ABI en speciaal ontwikkeld voor de klinische praktijk, maar ook de zelf-thuismeting, voor controle op lange termijn van hypertensie patiënten, is het AFIB detectiesysteem geïntegreerd in de WatchBP Home A.

 

AFIB technologie is getest en bewezen effectief
Microlife AFIB detecteert AF met hoge nauwkeurigheid (gevoeligheid 98%, specificiteit 92%) zoals aangetoond in meerdere vergelijkende studies met ECG. Het kan gebruikt worden als een zeer betrouwbare screening test voor een vroege diagnose.

 

Alle studies zijn vergeleken met een 12-afleidingen ECG, tenzij anders aangegeven; NS. indicatie niet gespecificeerd * Vergeleken met een elektrocardiogram

 

Detectie onregelmatige hartslag – wat is het verschil met AFIB technologie?

"Het hoofddoel van de Ongeregelmatige hartslag- detector is niet om atriumfibrilleren te diagnosticeren, maar dient eerder als waarschuwing die aangeeft dat de bloeddrukwaarde mogelijk niet nauwkeurig is door de aanwezigheid van onregelmatige hartslag [9, 19]

De meerderheid van de beschikbare bloeddrukapparatuur laat bloeddrukmetingen gelijktijdig toe op onregelmatige hartslag en aritmieën. Dit onderscheidt zich echter niet van de verschillende soorten aritmieën. Als het IHB / IHD symbool op het display verschijnt, worden ook niet-gevaarlijke aritmieën zoals "hartoverslagen" of bradycardie (lage hartslag) opgenomen. Dit kan leiden tot onzekerheid van de patiënt.

Microlife AFIB is 's werelds enige medisch bewezen technologie voor bloeddrukapparatuur die alleen gevaarlijke atriumfibrilleren detecteert. De hoge mate van nauwkeurigheid is meerdere keren in klinische studies bewezen en is aanbevolen door internationale specialisten en artsen.

 

Microlife AFIB in de gezondheidzorg

#1 detectie op atriumfibrilleren wordt aanbevolen door artsen [20]

Het AF-detectiesysteem heeft overtuigend zijn nauwkeurigheid bewezen, en heeft aangetoond een verhoogd aantal nieuwe patiënten met atriumfibrilleren op te kunnen sporen, bij het gebruik in de algemene klinische praktijk.

NICE-recommended

Aanbevolen door NICE (UK)

Het National Institute for Health and Care Excellence (NICE) adviseert officieel de WatchBP Home A tijdens routine bloeddrukmetingen voor alle huisartsen in het Verenigd Koninkrijk. [20] 

  • “Het beschikbare bewijs suggereert dat het apparaat betrouwbaar atriumfibrilleren detecteert en verhoogd de kans in het opsporen van AF wanneer het in de primaire zorg wordt gebruikt.”
  • “De WatchBP Home A moet overwogen worden voor gebruik bij mensen met vermoedelijke hypertensie en die gescreend of gecontroleerd worden op hypertensie in de primaire zorg.”
  • Preventie van 2.000 beroertes per jaar in het Verenigd Koninkrijk (81 per 100.000 patiënten gescreend van 65 - 75 jaar en 182 per 100.000 patiënten van 75 jaar en ouder).
  • Een kostenbesparing in de gezondheidzorg van € 31 miljoen per jaar

 

Oxford trial 2013

De universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk, bekend als een van de beste medische universiteiten ter wereld, heeft een gerandomiseerde klinische studie onder 1000 patiënten uitgevoerd om de beste methode voor AF-screening in de primaire zorg te onthullen. Uit deze studie bleek dat het gebruik van de Microlife WatchBP Home A de beste methode is en wordt aanbevolen voor AF-screening in de eerstelijnszorg en voor thuispatiënten.

"Conclusies: WatchBP presteert beter als een triage test voor het identificeren van AF in de primaire zorg dan de singlelead ECG-monitoren, omdat het geen deskundigheid vereist voor interpretatie en de diagnostische prestatie ervan is vergelijkbaar met single-lead ECG-analyse door cardiologen. Het kan opportunistisch worden gebruikt om oudere patiënten te controleren op niet-gediagnosticeerde AF met regelmatige intervallen en/of tijdens de bloeddrukmeting.[14]” 

  1. Nichols M TN, Luengo-Fernandez R, Leal J, Gray A, Scarborough P, Rayner M European Cardiovascular Disease Statistics 2012. European Heart Network, Brussels, European Society of Cardiology, Sophia Antipolis 2012.
  2. Boriani G, Laroche C, Diemberger I, Fantecchi E, Popescu MI, Rasmussen LH et al.: Asymptomatic atrial fibrillation: clinical correlates, management, and outcomes in the EORP-AF Pilot General Registry. Am J Med 2015; 128:509-518 e502.
  3. Zoni-Berisso M, Lercari F, Carazza T, Domenicucci S: Epidemiology of atrial fibrillation: European perspective. Clin Epidemiol 2014; 6:213-220.
  4. Sanna T, Diener HC, Passman RS, Di Lazzaro V, Bernstein RA, Morillo CA et al.: Cryptogenic stroke and underlying atrial fibrillation. N Engl J Med 2014; 370:2478-2486.
  5. Gladstone DJ, Spring M, Dorian P, Panzov V, Thorpe KE, Hall J et al.: Atrial fibrillation in patients with cryptogenic stroke. N Engl J Med 2014; 370:2467-2477.
  6. Camm AJ, Lip GY, De Caterina R, Savelieva I, Atar D, Hohnloser SH et al.: 2012 focused update of the ESC Guidelines for the management of atrial fibrillation: an update of the 2010 ESC Guidelines for the management of atrial fibrillation--developed with the special contribution of the European Heart Rhythm Association. Europace 2012; 14:1385-1413.
  7. Hart RG, Benavente O, McBride R, Pearce LA: Antithrombotic therapy to prevent stroke in patients with atrial fibrillation: a meta-analysis. Ann Intern Med 1999; 131:492-501.
  8. Ruff CT, Giugliano RP, Braunwald E, Hoffman EB, Deenadayalu N, Ezekowitz MD et al.: Comparison of the efficacy and safety of new oral anticoagulants with warfarin in patients with atrial fibrillation: a meta-analysis of randomised trials. Lancet 2014; 383:955-962.
  9. Verberk WJ, Omboni S, Kollias A, Stergiou GS: Screening for atrial fibrillation with automated blood pressure measurement: Research evidence and practice recommendations. Int J Cardiol 2016; 203:465-473.
  10. Wiesel J, Wiesel D, Suri R, Messineo FC: The use of a modified sphygmomanometer to detect atrial fibrillation in outpatients. Pacing Clin Electrophysiol 2004; 27:639-643.
  11. Stergiou GS, Karpettas N, Protogerou A, Nasothimiou EG, Kyriakidis M: Diagnostic accuracy of a home blood pressure monitor to detect atrial fibrillation. J Hum Hypertens 2009; 23:654-658.
  12. Wiesel J, Fitzig L, Herschman Y, Messineo FC: Detection of atrial fibrillation using a modified microlife blood pressure monitor. Am J Hypertens 2009; 22:848-852.
  13. Wiesel J, Abraham S, Messineo FC: Screening for asymptomatic atrial fibrillation while monitoring the blood pressure at home: trial of regular versus irregular pulse for prevention of stroke (TRIPPS 2.0). Am J Cardiol 2013; 111:1598-1601.
  14. Kearley K, Selwood M, Van den Bruel A, Thompson M, Mant D, Hobbs FR et al.: Triage tests for identifying atrial fibrillation in primary care: a diagnostic accuracy study comparing single-lead ECG and modified BP monitors. BMJ Open 2014; 4:e004565.
  15. Wiesel J, Arbesfeld B, Schechter D: Comparison of the Microlife blood pressure monitor with the Omron blood pressure monitor for detecting atrial fibrillation. Am J Cardiol 2014; 114:1046-1048.
  16. Gandolfo C, Balestrino M, Bruno C, Finocchi C, Reale N: Validation of a simple method for atrial fibrillation screening in patients with stroke. Neurol Sci 2015; 36:1675-1678.
  17. Chan PH, Wong CK, Pun L, Wong YF, Wong MM, Chu DW et al.: Head-to-Head Comparison of the AliveCor Heart Monitor and Microlife WatchBP Office AFIB for Atrial Fibrillation Screening in a Primary Care Setting. Circulation 2017; 135:110-112.
  18. Chan PH, Wong CK, Pun L, Wong YF, Wong MM, Chu DW et al.: Diagnostic performance of an automatic blood pressure measurement device, Microlife WatchBP Home A, for atrial fibrillation screening in a real-world primary care setting. BMJ Open 2017; 7:e013685.
  19. Alpert BS, Quinn D, Gallick D: Oscillometric blood pressure: a review for clinicians. J Am Soc Hypertens 2014; 8:930-938.
  20. NICE: WatchBP Home A for opportunistically detecting atrial fibrillation during diagnosis and monitoring of hypertension http://guidance.nice.org.uk/MTG13. 2013; Assessed 18 Aug. 2015.

 

MAM technologie

MAM
 

Wat is MAM technologie?

MAM Technologie staat voor Microlife Average Mode en stelt u in staat om een uiterst nauwkeurige bloeddrukmeting te verrichten in een thuisomgeving en/of professionele werkomgeving. De verbeterde nauwkeurigheid worden bereikt door het automatisch analyseren van 3 succesvolle metingen. Nauwkeurige metingen geven belangrijke informatie betreffende uw bloeddruk. Deze informatie kan belangrijk zijn voor artsen en kunnen een eventuele behandeling ondersteunen. De verbeterde nauwkeurigheid kan worden bereikt door het automatisch analyseren van 3 succesvolle metingen in minder dan 3 minuten.

Waarom MAM technologie?

Het wordt door artsen en hypertensie verenigingen aangeraden om elke keer minstens 2 metingen te verrichten met een gemiddelde meetwaarde, omdat de menselijke bloeddruk niet constant is. De bloeddruk is variabel met veel verschillen over de loop van een dag. Microlife's gepatenteerde MAM-technologie voert automatisch 3 opeenvolgende metingen uit tijdens de bloeddrukmeting. De metingen worden geanalyseerd voor een nauwkeuriger resultaat en de gemiddelde bloeddrukwaarde wordt verstrekt.

"De MAM technologie zorgt voor een snelle en nauwkeurige analyse van de bloeddruk, die gedurende 90 minuten overeenkomt met herhaalde metingen"

In eén oogopslag de voordelen van MAM:

  • Hoge betrouwbaarheid van bloeddruk gegevens
  • Efficiënte diagnose op hypertensie
  • Veilige therapie controle
  • Compenseert onvoldoende rust voorafgaand aan de metingen

Volgorde van een bloeddrukmeting in MAM-modus: