De lichtgewicht rollator wordt steeds populairder en een lichtgewicht rollator kent dan ook veel voordelen. Waarom zou u voor een lichtgewicht rollator moeten kiezen? In dit blog zetten wij alle voordelen van een lichtgewicht rollator voor u op een rij.

Wat is een lichtgewicht rollator?

Wat iemand zwaar of licht vindt, verschilt natuurlijk per persoon. In het algemeen worden zwaardere rollators gezien als minder wendbaar en kunnen ze zwaar voor de rug zijn als u er lange afstanden mee loopt. Een traditionele rollator weegt vaak meer dan 8 kilo, maar hoeft zeker niet ouderwets te zijn, er zijn genoeg voorbeelden van moderne traditionele rollators. Het aantal lichtgewicht rollators heeft de afgelopen jaren echter een hoge vlucht doorgemaakt. Dat heeft alles te maken met de voordelen van een lichtgewicht rollator.

De voordelen van een lichtgewicht rollator

Een lichtgewicht rollator is perfect voor mensen die erg actief zijn. Met dit type rolstoel kunt u gemakkelijk drempels nemen of zonder problemen bergop lopen. Als u veel op pad bent of reist is de keuze voor een lichtgewicht rollator snel gemaakt.

Daarbij zijn er ook dubbel opvouwbare lichtgewicht rollators, deze ‘vouwt' u zeer gemakkelijk op tot een compact pakketje dat zonder problemen mee kan in de auto.

Bijkomend voordeel is dat zelfs wanneer de rollator zwaar beladen is deze nog altijd uiterst wendbaar is en je zonder problemen uren zelfstandig kunt bewegen. Dit komt ook, omdat een lichtgewicht rollator niet minder stevig is dan een straditionele rollator. De meeste rollators van dit type zijn namelijk gemaakt van aluminium of zelf carbon, wat zeer sterk en toch licht is.