• Telefoon: +31 (0)493 - 314860

Verstelbare aluminium drempelhulp - lengte 72cm

SKU#: 5060
SKU
5060
Vanaf € 160,00

*Bij afname van grotere hoeveelheden of volumineuze producten gelden mogelijk andere tarieven.

Verstelbare aluminium drempelhulp - lengte 72cm


Een ongelijke vloer of meerdere hoogteverschillen in één drempel?

Speciaal voor dit soort situaties hebben we een oprijplaat aluminium ontwikkeld.

 Enkele eigenschappen van de aluminium drempelhulp zijn:

  • Verstelbaar op meerdere punten
  • Wegneembaar door de uitsparing welke als handvat kan dienen
  • Plaatsing op de dorpel of voor de dorpel
  • Maatwerk is mogelijk
  • Breedte: 72 cm of 87 cm

 

 

Toepassingsmogelijkheden

Deze drempelhulp is getest en geschikt bevonden voor een belasting van 300 kilo. Hij is dus goed te gebruiken met rolstoel, rollator, scootmobiel, elektrische fiets etc.

 

Verstelbaar

Onze aluminium oprijplaat is op drie punten verstelbaar, waardoor u de drempelhulp op verschillende punten in hoogte kunt stellen. Hierdoor worden horizontale hoogteverschillen opgevangen. Loopt het straatwerk iets af? Geen probleem! De pootjes zijn zo ontwikkeld dat ze ook geschikt zijn om deze oneffenheden op te vangen.

 

Wegneembaar

Heeft u een hoogteverschil, maar is het niet mogelijk om een drempelhulp als permanente oplossing te plaatsen? De aluminium drempelhulp is licht van gewicht en standaard voorzien van een uitsparing welke als handvat te gebruiken is. Hierdoor kunt u deze drempelhulp zowel als permanente of als tijdelijke oplossing gebruiken.

 

Technische details:

  • Maximaal belastbaar gewicht 300 kg
  • Materiaaldikte 3,5mm (5mm inclusief tranen)

 

Verschillende hoogtematen

Om te voorkomen dat de drempelhulp te steil zou worden hebben we er voor gekozen om deze drempelhulp te fabriceren in een aantal verschillende hoogtematen. U kunt hierbij kiezen voor de volgende uitvoeringen:

Plaatsing op de dorpel of voor de dorpel

U heeft de mogelijkheid om de drempelhulp op de dorpel te laten rusten, om zo een naadloze aansluiting te creëren. Is het, bijvoorbeeld door de draairichting van de deur, niet mogelijk om de drempelhulp op de dorpel te laten rusten? In dat geval kunt u de drempelhulp voor de dorpel plaatsen.

Houdt u wel rekening met de plaatdikte van het aluminium? De maten in de tabel gaan ervan uit dat u de drempelplaat op de drempel laat rusten. Als u dit niet doet dan is de minimale en maximale hoogte ongeveer 3,5 mm hoger.

 

Montage

Doordat onze aluminium drempelhulp beschikt over minimaal drie stelpootjes (afhankelijk van de breedte) is montage heel eenvoudig. Het enige wat u moet doen is het opmeten van het hoogteverschil. Wanneer u het hoogteverschil heeft gemeten kunt u, zonder daarvoor gereedschap te gebruiken, de pootjes op de juiste hoogte stellen. Vervolgens zet u de drempelhulp op zijn plaats. En is hij gereed voor gebruik.