• Telefoon: +31 (0)493 - 314860
Als u ouder wordt kunt u beperkt zijn in uw bewegingen tijdens het douchen. Een hulpmiddel om dan toch op een veilige manier te kunnen douchen is een douchestoel. Een douchestoel voorkomt gevaarlijke manoeuvres in de badkamer zodat u uw lichaam in een comfortabele positie kunt wassen. U vindt bij ons een ruim assortiment douchestoelen en douchekrukken zodat er altijd een passend model voor u bij is. Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 59

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 59

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Douchestoel kopen

Sommige mensen kiezen ervoor om een oude stoel onder de douch te zetten, echter is dit niet hetzelfde als een douchestoel. Douchestoelen zijn namelijk speciaal ontworpen hiervoor en zijn wachterdicht, drogen snel en zijn slipvast. Daarbij hebben douchestoelen vaak ook een gat (gaten) in de zitting om het overtollige weg te laten vloeien. Dit is een stuk hygiënischer dan een normale stoel waar water in kan blijven staan wat de kans op bacterie en schimmelvorming stimuleert. Voordat u een douchestoel koop is het aan te raden om de ruimte op te meten om te kijken of de douchestoel past of dat misschien een kleinere douchekruk een beter alternatief is.

 

Douchestoel met armleuningen

Douchestoelen met armleuningen of handvatten zijn ontzettend handig. De armleuningen aan de zijkant vergemakkelijken het u bij het opstaan en wassen (om zo uw evenwicht beter te houden). Ook met het comfort zit het wel goed. Veel douchestoelen beschikken namelijk over een zachte gesloten zitting welke gemakkelijk te reinigen is.

 

Douchestoel opklapbaar

Een opklapbare douchestoel is zeer geschikt voor midden tot kleinere ruimtes. Doordat de douchestoel opgeklapt kan worden neemt deze na gebruik vrij weinig ruimte in beslag. Een veelvoorkomende vereiste is wel dat een opklapbare douchestoel bevestigd dient  te worden aan de muur. Hierdoor verliest u toch wat mobiliteit in de doucheruimte. Wilt u toch een douchestoel die weinig ruimte in beslag neemt, maar niet permanent bevestigd hoeft te worden, dan kunt ook eens kijken naar een opvouwbare douchekruk. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij deze lichtgewicht aluminium opvouwbare douchekruk. De zitting heeft een comfortabel ontwerp en is voorzien van handgrepen voor extra steun. Tevens is deze opvouwbare douchekruk te gebruiken als badzitje.

 

Doucherolstoel

Net zoals de naam doet vermoeden, is een doucherolstoel een rolstoel die is ontworpen voor personen met mobiliteitsproblemen die een middel nodig hebben om veilig in en uit de douche te komen.

Het is niet alleen belangrijk dat de rolstoel duurzaam is, maar dat hij ook snel droogt. Uiteraard moet een doucherolstoel ook roestbestendig zijn om zijn duurzaamheid op lange termijn te garanderen. In vergelijking met standaard rolstoelen zijn doucherolstoelen over het algemeen licht en compact. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om in en uit vlakke douchecabines te komen, aangezien de meeste badkamers niet erg ruim zijn.

Een uiterst volledige douchestoel is de Etac Clean Douchestoel. Elk onderdeel van deze stoel is ontworpen om optimale omstandigheden te creëren, zowel voor de gebruiker als verzorger. zo is de achterzijde van de zitting volledig open wat de toegankelijkheid vergroot en de intieme hygiëne vereenvoudigd. Met behulp van ondersteek en houder is deze douchestoel ook te gebruiken als toiletstoel. Dit alles maakt sanitaire handelingen nog gemakkelijker en veiliger.

 

Douchekruk

Een douchekruk bestaat veelal uit een waterafstotende, rugloze slipvaste zitting en slipvaste rubberen poten. Slipvast is bij elk onderdeel in de douche belangrijk zodat u niet per ongeluk wegglijdt en er onveilige situaties ontstaan. Een douchekruk biedt u als gebruiker een fijne rustige plek tijdens het douchen om u te wassen. Wilt u meer mobiliteit dan een douchekruk dan kunt u ook kiezen voor een douchestoel met wielen. Hierdoor hoeft u een douchekruk of stoel ook niet op te tillen, maar rijdt u de stoel gewoon weg als u klaar bent met douchen.

Een simpele doch erg praktische douchekruk is de douchekruk van Aquasafe. Deze douchekruk is gemaakt van aluminium waardoor het gewicht minimaal is (1,6 kg). Daarnaast ook in hoogte verstelbaar en afgewerkt met een hygiënisch zitting en antislip doppen. Ideaal voor kleine ruimtes waar geen plaats is voor een standaard douchestoel.

 

Welke douchestoel past bij mij?

Voor meer en persoonlijk advies kunt u altijd contact opnemen via info@hulpmiddelen-voor-ouderen.nl of 0493 - 314860. Wij voorzien u van passend advies op uw persoonlijke situatie. Naast telefonisch advies kunt u ook altijd terecht in onze showroom. Hier staan diverse douchestoelen opgesteld.